CORONAVIRUS| Încă 3 state anunță primele infectări

Lituania, Noua Zeelandă şi Belarus au confirmat vineri primele cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Lituania a raportat primul caz de infectare cu Covid-19 pe teritoriul său la o femeie sosită din Italia, au anunţat autorităţile guvernamentale. Femeia, de 39 de ani, care s-a întors din Verona, a fost izolată la spitalul din Siauliai, în nordul acestui stat baltic şi prezintă simptome uşoare.
"Aplicăm toate mijloacele posibile pentru identificarea celor care au intrat în contact cu persoana infectată pentru a adopta măsuri preventive", a declarat viceministrul Sănătăţii, Algirdas Seselgis.

Un prim caz de coronavirus a fost confirmat şi în Noua Zeelandă la o persoană revenită din Iran via Bali. Această persoană, căreia nu i-au fost precizate nici identitatea, nici sexul, are circa 60 de ani şi a fost spitalizată la Auckland, potrivit Agerpres.
"Starea sa se ameliorează. Se află la izolare într-o încăpere cu presiune negativă pentru a împiedica transmiterea bolii", a precizat ministerul neozeelandez al Sănătăţii într-un comunicat.

Responsabilii din domeniul sanitar au îndemnat toţi pasagerii care s-au aflat în acelaşi zbor cu acest pacient, miercuri între Bali şi Auckland, să contacteze autorităţile dacă îşi fac griji în ceea ce priveşte starea lor de sănătate.

"Deşi ne aflăm în prezenţa primului nostru caz de Covid-19, riscurile unei epidemii rămân scăzute", a precizat ministerul.

Anterior, ministrul neozeelendez al Sănătăţii, David Clark, a anunţat restricţii drastice pentru persoanele care sosesc din Iran, similare celor în vigoare pentru călătorii veniţi din China.
Acesta a argumentat decizia prin creşterea bruscă a numărului contaminărilor în Iran, unde coronavirusul a dus la decesul a 26 de persoane, cel mai ridicat bilanţ în afara Chinei şi din cauza lipsei de credibilitatea a informaţiilor provenite de la Teheran.
"Situaţia în Iran a devenit îngrijorătoare (...), incertitudinea este mare în ceea ce priveşte amploarea epidemiei şi capacitatea de a o controla", a precizat acesta.

Iran a anunţat un total de 245 de cazuri, dintre care 26 de decese, o pondere în mod special ridicată în comparaţie cu bilanţul la nivel mondial, care a ajuns la 2.800 de morţi şi 81.000 de cazuri.

Belarus a anunţat primul caz de infectare cu coronavirus, la un student iranian sosit din Azerbaidjan săptămâna trecută. Persoanele cu care a intrat în contact de la sosirea sa în Belarus, pe 22 februarie, au fost plasate în carantină la spitalul pentru boli infecţioase din Minsk.
Ministerul Sănătăţii a indicat de asemenea că vor fi impuse controale sanitare în cazul tuturor persoanelor care sosesc în Belarus din Italia, Iran şi Coreea de Sud. Măsuri similare au fost impuse şi celor au venit din China.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri