NASA, agenția spațială americană, a publicat o serie de imagini prin satelit care evidențiază o scădere bruscă a nivelului de poluare în China, ca umare a încetinirii economice, determinată de coronavirus.

Imaginile NASA arată că nivelul de dioxid de azot din atmosfera în China a scăzut substanțial în acest an. Evoluția vine pe fondul reducerilor înregistrate în activitatea fabricilor din China, deoarece producătorii au fost nevoiți să sisteze producția de bunuri pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

China a înregistrat aproape 80.000 de cazuri de virus de la începutul focarului de coronavirus, care s-a răspândit în peste 50 de țări. În continuare, marea majoritate a infecțiilor și a deceselor se află în China.

Reprezentanții NASA au mai spus că reducerea nivelului de dioxid de azot - un gaz nociv care ar fi emis de echipamentele și instalațiile industriale - a fost vizibilă mai întâi aproape de sursa focarului, în orașul Wuhan, dar apoi s-a răspândit în toată țara. Nasa a comparat primele două luni ale anului 2019 cu aceeași perioadă din acest an (foto jos).

Citeste si:
Prima ţară europeană care ia în calcul să ridice restricţiile...
Prima ţară europeană care ia...

Sursa foto: NASA

NASA a menționat că scăderea nivelului de poluare a aerului în China a coincis cu restricția impusă activităților de transport și de afaceri și, odată ce milioane de oameni au intrat ulterior în carantină.

Sursa informatii: BBC

Citeste si:
China a păstrat 3 minute de reculegere în memoria victimelor COVID-19
Coronavirus: Întreaga Chină a...
Sursa foto: NASA

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Incendiu de pădure în zona de excludere de la Cernobîl
Setari Cookie-uri