Guvernul Italiei pregătește o propunere legislativă ce va fi votată rapid de Parlament pentru a-i ajuta pe cetățenii afectați de criza coronavirusului, transmite cotidianul La Stampa, potrivit G4media.

Principalele măsuri anunțate de ministrul adjunct al Economiei, Laura Castelli:

– suspendarea plății ratelor la creditele imobiliare pentru cetățeni (în anumite condiții). Suspendarea nu înseamnă anulare ratelor, ea va veni la pachet cu prelungirea perioadei de rambursare
– suspendarea plății unor taxe și contribuții către bugetul de stat
– facilități speciale pentru companiile mici care au sub 6 angajați
– facilități pentru salariații care își pierd locurile de muncă din cauza crizei

Toată Italia intră în CARANTINĂ

Italia este țara europeană cea mai afectată de coronavirus, cu 9.172 de cazuri confirmate și 463 de decese. Țara este izolată complet ca urmare a unei decizii a guvernului italian.

Toată Italia devine zonă protejată, a anunțat premierul țării, Giuseppe Conte. Deplasările vor fi restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate de duminică în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”.

Citeste si:
Coronavirus: Toate aeroporturile din Italia se vor redeschide din 3...
Coronavirus: Toate...

Potrivit publicaţiei „La Stampa”, el a precizat că „lucrurile nu mai pot fi amânate şi este nevoie de intervenţii ferme pentru stoparea răspândirii coronavirusului”.

Sunt cele mai dure măsuri luate în Peninsulă în ultimii 80 de ani. Aproape toate activităţile publice au fost interzise, în timp ce conducerea a zeci de penitenciare se confruntă cu revolte.

Sursa foto: Mika Heittola / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Amnistia fiscală, un moment zero în raporturile cu administrația fiscală
Setari Cookie-uri