Toată Italia devine zonă protejată, a anunțat premierul țării, Giuseppe Conte. Deplasările vor fi restrânse și vor fi adoptate în întreaga țară măsurile luate de duminică în Lombardia și alte 14 provincii care reprezentau până acum „zona roșie”.

Potrivit publicaţiei „La Stampa”, el a precizat că „lucrurile nu mai pot fi amânate şi este nevoie de intervenţii ferme pentru stoparea răspândirii coronavirusului”.

Sunt cele mai dure măsuri luate în Peninsulă în ultimii 80 de ani. Aproape toate activităţile publice au fost interzise, în timp ce conducerea a zeci de penitenciare se confruntă cu revolte.

Deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”.

Aproape 500 de decese

Măsurile intră în vigoare mâine dimineață, a spus Conte, care a explicat că „nu mai e timp” pentru a combate efectele răspândirii coronavirusului și că e nevoie de „măsuri stringente, imediate”.

Citeste si:
Italia | Bilanțul infectărilor cu coronavirus a crescut din nou
Bilanțul infectărilor cu...

Până în prezent sunt 9172 de cazuri de Coronavirus în Italia, doar astăzi fiind raportate 1797 de noi cazuri și 97 de decese. în total, în Peninsulă s-au raportat 463 de decese până în prezent.

Citește și Ce măsuri au luat alte țări pentru combaterea epidemiei de Coronavirus.

Sursa foto: Savanevich Viktar / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
OMS: În unele țări care au ridicat restricțiile crește cifra cazurilor COVID-19
Setari Cookie-uri