Europa trebuie să adopte noi măsuri pentru a combate ameninţarea reprezentată de coronavirus, a declarat vineri preşedintele italian, Sergio Mattarella, avertizând că Uniunea Europeană trebuie să reacţioneze înainte să fie prea târziu, relatează Reuters.

"Noi iniţiative sunt vitale, care să treacă peste vechile moduri de gândire, care sunt acum depăşite de realitatea condiţiilor dramatice cu care se confruntă continentul nostru", a spus Mattarella într-un rar discurs televizat adresat naţiunii, conform Agerpres.ro.

"Sper că toată lumea înţelege pe deplin, înainte de a fi prea târziu, gravitatea ameninţării cu care se confruntă Europa'', a afirmat el.

Bilanțul deceselor în Italia a crescut la 9.134, după ce țara a raportat vineri 969 noi decese, acesta fiind cel mai grav bilanț raportat de la începutul pandemiei, relatează Reuters.

Este cel mai mare număr de decese anunțat până acum, chiar dacă autoritățile au precizat că 50 dintre aceste persoane au decedat cu o zi înainte, dar nu fuseseră luate în calcul în bilanțul anunțat joi.

Cel mai grav bilanț de până acum fusese la sfârșitul săptămânii trecute și era de 793 de morți

Sursa foto: Ivan Marc / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri