Ce măsuri au luat alte țări pentru combaterea epidemiei de Coronavirus: școli și grădinițe închise, muncă de acasă, carantină în orașe

Infecția cu Coronavirus a ajuns în 111 țări, cele mai afectate fiind China, Coreea de Sud, Iran și Italia, statul european în care epidemia s-a răspândit cel mai mult. Multe grădinițe și școli sunt închise, o serie de companii aeriene au anulat zboruri dinspre și spre zonele de risc, iar autoritățile au stabilit carantine pentru millioane de oameni.

În prezent, la nivel mondial sunt înregistrate peste 111.000 de cazuri de infecție cu Coronavirus și 3.888 de persoane decedate. Cele mai afectate țări, care reprezintă zone de risc sunt China (peste 80.000 de cazuri), Coreea de Sud (aproape 7.500), Italia (7.300) și Iran (peste 7.000).

Italia

Italia, cea mai afectată țară europeană de Coronavirus, care a înregistrat până acum 366 de decese și aproape 7.400 de îmbolnăviri, a luat mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu Coronavirus. Recent, Italia a introdus în carantină Lombardia și alte 11 provincii.

Mai mult, vor fi închise centrele culturale, muzeele, teatrele și cinematografele. Școlile vor rămâne închise până pe 3 aprilie, iar cursurile se vor desfășura online. De asemenea, nu mai pot avea loc nunți și înmormântări, pe durata carantinei. Magazinele rămân deschise, doar de luni până vineri.

Măsurile anunțate de Guvern includ și suspendarea tuturor concediilor pentru medici și asistenți.

Citeste si:
Un singur caz de coronavirus a dus la anularea a sute de zboruri...
Sute de zboruri anulate pe un...

Germania

Germania, care are peste 1.100 de cazuri confirmate și niciun mort, vrea să limiteze adunările publice la 1.000 de persoane, în timpul crizei de Coronavirus, urmând să ajute organizatorii financiar, pentru a le limita pierderile, scrie thelocal.de. Mai multe evenimente au fost deja anulate, precum Târgul de Turism de la Berlin și Târgul de carte de la Leipzig.

În plus, companiile pot primi fonduri de la Guvern dacă procentul angajaților afectați de reducerile de personal ajunge la 10%. Guvernul a decis să aloce suplimentar 3,1 miliarde de euro către investițiile publice, în perioada 2021-2024.

Franța

Franța, care are peste 1.000 de cazuri confirmate și 21 de persoane decedate, a anunțat că interzice adunările cu peste 1.000 de oameni. Recent, organizatorii maratonului de la Paris au anunțat că amână evenimentul până în octombrie. Aceeași decizie au luat-o și organizatorii de concerte sau târguri. În cele patru zone din Franța unde s-au înregistrat mai multe cazuri de infecție cu Coronavirus: Morbihan, Haute-Savoie, Oise și Haut-Rhin, autoritățile au interzis adunările publice, inclusiv piețele, grupurile comunitare și activitățile bisericilor. În Oise și Haut Rhin, începând cu 9 martie, toate școlile, colegiile și creșele sunt închise timp de 14 zile.

Guvernul francez a rechiziționat toate stocurile de măști sanitare pentru a le distribui oamenilor care au nevoie. Mai mult, autoritățile au plafonat prețul gelului dezinfectant antibacterian la trei euro per 100 ml, după ce stocurile s-au epuizat, iar prețurile au crescut, potrivit thelocal.fr.

Citeste si:
Purtarea măştii devine facultativă în Danemarca
Purtarea măştii devine...

Transportul public funcționează în continuare conform programului, nu sunt restricții de zboruri, dar British Airways a anulat mai multe zboruri către Franța din cauza cererilor scăzute. Air France oferă anularea gratuită a biletelor în timpul epidemiei, iar operatorul feroviar SNCF oferă, de asemenea, anularea sau amânarea biletelor rezervate.

Marea Britanie

În Regatul Unit, autoritățile anunță că ar putea introduce măsuri de „distanțare socială”, care ar putea preveni infecția cu Coronavirus, precum interzicerea evenimentelor sportive sau a altor adunări publice, încurajând oamenii să lucreze de acasă în loc să folosească trenurile sau autobuzele. Companiile aeriene Easy Jet și British Airways au anulat mai multe curse din Marea Britanie către Italia. În prezent sunt înregistrate 321 de cazuri de îmbolnăviri și 3 persoane decedate în Anglia și 23 în Scoția, conform The Telegraph.

Spania

În Spania, numărul persoanelor decedate a ajuns la 26, iar al celor infectate a trecut de 1.000. Orașul Vitoria-Gasteiz din Țara Bascilor a decis să închidă toate școlile, pentru 15 zile.

Rusia

Rusia, care are doar 17 cazuri confirmate, a anunţat închiderea temporară a frontierelor sale pentru cetăţenii străini care sosesc din Iran pentru a limita răspândirea noului Coronavirus. Noile măsuri exclud persoanele care locuiesc permanent în Rusia, pe cetăţenii ţărilor uniunii economice eurasiatice conduse de Rusia şi din care fac parte Armenia, Belarus, Kazahstan şi Kârgâzstan, precum şi delegaţiile oficiale şi echipajele avioanelor. Mai mult, ministerul rus al Afacerilor Externe nu va mai accepta cererile de viză din Iran.

Citeste si:
Partidul lui Merkel pierde alegerile din două landuri germane
Partidul lui Merkel pierde...

Statele Unite

Statele Unite au depistat peste 500 de cazuri în 34 de state. Mai multe state au declarat stare de urgență, iar mai multe școli se închid. Armata Statelor Unite a suspendat călătoriile spre și dinspre Italia și Coeea de Sud, până pe 6 mai – ordin care afectează 4.500 de soldați și membrii de familie.

Arabia Saudita și Iran

Arabia Saudită, care are 15 cazuri confirmate de infecție cu Coronavirus, a restricționat accesul în orașele și satele musulmane șiite. Mai mult, țara ar urma să închidă temporar toate instituțiile de educație și să blocheze accesul de a călători spre și dinspre mai multe țări din regiune. Arabia Saudită a suspendat deja pelerinajele în orașele musulmane Mecca și Medina.

Iran, cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu, cu peste 7.000 de cazuri confirmate și peste 200 de persoane decedate, ar putea suspenda toate zborurile către Europa pe termen nedefinit. Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al țării, a ordonat forțelor armate să sprijine personalul medical.

China

China, țara în care a debutat noul Coronavirus, a introdus în carantină aproape 60 de milioane de oameni în Hubei și a instaurat restricții pentru sute de milioane de cetățeni și turiști. Platformele de social media chinezești, precum WeChat sau Weibo, au o linie specială pentru ca oamenii care ar putea fi bolnavi să fie raportați. Unele orașe oferă cetățenilor premii pentru a-i da în vileag pe vecinii bolnavi, scrie The Guardian.

În plus, companiile chinezești folosesc tehnologie de recunoaștere facială care poate detecta temperaturi ridicate într-o mulțime sau în cazul celor care nu folosesc mască sanitară.

China a raportat peste 3.000 de morți și mai mult de 80.000 de cazuri de îmbolnăviri.

Coreea de Sud

Guvernul sud-coreean oferă servicii de urgență de îngrijire a copilului după ce a luat decizia de a închide școlile și de a introduce munca de acasă pentru a combate infectarea cu noul Coronavirus. Numărul cazurile confirmate a explodat la peste 7.000 la începutul lunii martie. Pentru a limita contactul oamenilor, autoritățile îi încurajează să stea acasă, iar organizatorii sunt sfătuiți să își anuleze evenimentel, scrie ABC News.

Toate școlile care trebuiau să înceapă noul semestru pe 2 martie amână până pe 22 martie. Pentru părinții care trebuie să lucreze, Ministerul Educației din Coreea de Sud a stabilit ca aproape 10.000 de grădiniție și școli generale să desfășoare programe de îngrijire a copilului, iar clasele trebuie să aibă maximum 10 copii.

Guvernul va compensa proprietarii de afaceri cu o sumă de maximum 5.000 de dolari pentru fiecare angajat pe an, conform unui număr flexibil de ore de muncă pe zi. În situații de urgență, un angajat poate obține până la 10 zile de concediu neplătit.

Sursa foto: Pixabay
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri