Bursa de Valori București s-a prăbușit în dimineața zilei de luni, căderea cu peste 20% a acțiunilor Petrom (SNP) fiind scânteia care a produs scăderi generalizate pe cei mai importanți indici ai pieței. Din cauza numărului masiv de investitori care au vrut să vândă acțiuni, platformele anumitor case de brokeraj au încetat să funcționeze timp de câteva minute.

Scăderea Petrom vine după ce preţul țițeiului s-a prăbuşit cu aproximativ 30% ca urmare a faptului că Arabia Saudită a anunţat că a redus preţul oficial de vânzare al petrolului său şi de asemenea a dezvăluit că intenţionează să îşi majoreze semnificativ producţia de ţiţei luna viitoare, declanşând practic un război al preţurilor exact într-un moment în care epidemia de coronavirus afectează cererea mondială de petrol.

Alte scăderi majore pe BVB au fost înregistrate de acțiunile SIF Oltenia (-21%), Romgaz (-11%) si BRD (-12%).

”E panică în aceste momente, nu ai cum să spui altceva. Este greu de anticipat ce se va întâmpla în continuare pentru că nu am fost niciodata confruntați cu o asemenea situație precum cea de acum – provocată de o epidemie”, a declarat Dragoș Mesaroș, director de tranzacționare al casei de brokeraj Goldring.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri