China dă dovadă de o solidaritate impresionantă cu Italia, ţara europeana cea mai afectată de epidemia de coronavirus. Şeful diplomaţiei italiene, Luigi Di Maio, şi omologul său chinez au discutat telefonic oportunitatea unei cooperări bilaterale inclusiv în domeniul tehnologiei medicale, în contextul epuizării echipamentelor necesare intervenţiilor pentru salvarea cazurilor grave de îmbolnăvire cu COVID-19.

Beijingul a decis să trimită în regim de urgenţă în peninsulă peste 100.000 de măşti profesionale de înaltă tehnologie, dar şi 20.000 de combinezoane speciale de protecţie. De asemenea, Italia va primi şi 50.000 de teste de diagnostic pentru coronavirus. În plus, se are în vedere achiziţionarea rapidă a 1000 de ventilatoare respiratorii mecanice pentru pacienţii cu pneumonie severă, potrivit Adnkronos.

Donaţii private de milioane de euro

Casa de modă Armani, al cărui proprietar este Giorgio Armani, a decis să doneze 1.250.000 de euro pentru lupta împotriva coronavirusului. Banii grupului Armani vor ajunge la trei spitale din Milano (Sacco, San Rafaelle, Institutul de Tumori) la unul din Roma (Spallanzani).

Gestul se adaugă altor personalități şi firme din Italia care au donat pentru a ajuta la găsirea de soluții pentru a învinge acest pericol. Cel mai mare grup de hipermarketuri din nordul Italiei, Essellunga, a donat 2,5 milioane de euro pentru a ajuta 6 spitale: Maggiore Policlinico şi Sacco din Milano; Spallanzano din Roma; San Matteo din Pavia; Papa Giovanni XXIII din Bergamo; Guglielmo da Salicento din Piacenza.

Citeste si:
CORONAVIRUS | Cum s-a schimbat viața unui italian cu afaceri în...
CORONAVIRUS | Cum s-a...

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Statele Unite au omologat un test care dă rezultate în câteva minute
Setari Cookie-uri