Intesa Sanpaolo SpA este pregătită să doneze Italiei până la 100 de milioane de euro pentru a rezolva dificultăţile provocate de epidemia de coronavirus (Covid-19) şi să acorde credite de până la cinci miliarde de euro companiilor afectate de epidemie, a afirmat sâmbătă Carlo Messina, directorul general al celei mai mari bănci de retail din Italia, transmite Reuters.

Italia este cea mai afectată ţară din Europa de epidemie, numărul de cazuri ajungând vineri la 4.636. Analiştii avertizează că economia italiană, deja slăbită, ar putea intra în a patra recesiune din ultimii 12 ani, conform Agerpres.ro.

"Suntem pregătiţi să donăm până la 100 de milioane de euro şi să-i facem disponibili pentru ţară în vederea implementării unor proiecte specifice, necesare pentru a rezolva problemele urgente de sănătate. Pot fi realizate foarte multe lucruri cu 100 de milioane de euro", a declarat Carlo Messina într-un interviu acordat publicaţiei Corriere della Sera.

El a adăugat că banca va pune la dispoziţia companiilor împrumuturi de până la cinci miliarde de euro, din care aproximativ un miliard de euro firmelor din sectorul turismului, iar suma ar putea fi dublată dacă Roma oferă garanţii de stat pentru noile linii de creditare.

De asemenea, Messina a cerut reglementări prin care să fie mai uşor pentru Intesa şi alte firme care vor să facă donaţii să dea bani statului, "în special deoarece vrem să direcţionăm donaţiile noastre unor proiecte specifice".

Intesa Sanpaolo SpA este prezent şi pe piaţa din România

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri