Deocamdată, nu este nimic oficial, dar apar tot mai multe reactii din partea autoritatilor chineze. Toate indiciile arată că pandemia de coronavirus are origini americane. Deși a erupt în Wuhan, in decembrie 2019, se pare că acest nou virus ar fi ajuns acolo cu ocazia Jocurilor Militare Mondiale, care s-au desfășurat în perioada 18-27 octombrie 2019 chiar in acest oras chinez.

Primul care a lansat teoria a fost purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Zhao Lijian, prin intermediul contului său de Twitter, rețea care nu funcționează acum în China, scrie DigiSport.

Diplomatul a publicat un videoclip al lui Robert Redfield, directorul controlului și prevenirii sănătății din SUA, care a declarat la 11 martie 2020, la Congresul SUA, că unele decese de gripă din America, înregistrate înainte de începerea crizei, au fost identificate ulterior drept cazuri cauzate de coronavirus!

Zhao s-a întrebat pe twitter-ul său despre pacientul american zero, despre care Redfield nu oferă mai multe date și nici nu își susține informațiile cu mai multe dovezi decât propria deducție. Afirmațiile lui Zhao au fost reproduse prin alte mijloace, oficiale și neoficiale, cum ar fi rețeaua de televiziune CCTV oficială.

Mai târziu, un alt purtător de cuvânt al ministerului, Geng Shuang, a subliniat că există "opinii diverse despre originea bolii. Dar China le abordează din perspectivă științifică." S-a publicat și în China că în timpul acestor jocuri, la care au participat 9.603 de sportivi militari din 104 țări, mai mulți americani au fost spitalizați pentru ”pneumonie rară”.

Dr. Zhong Nanshan, șeful Comisiei Naționale de Sănătate din China, care a condus lupta împotriva epidemiei de coronavirus și care speră ca în aprilie virusul sa dispara, a declarat pe 27 februarie că ”infecția a fost detectată pentru prima dată în China, dar este posibil ca virusul să nu fi avut originea în China. "

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri