Spania au anunţat că starea de urgenţă impusă în contextul crizei cauzate de coronavirus va trebui să fie extinsă dincolo de perioada iniţială de 15 zile, iar guvernul de la Madrid ia în considerare de asemenea închiderea frontierelor.

"Evident, va trebui să extindem această situaţie ... în 15 zile eu nu cred că vom fi în poziţia de a câştiga această luptă'', a afirmat ministrul spaniol al transporturilor Jose Luis Abalos pentru postul de radio RNE, potrivit Agerpres. Spania este a doua cea mai afectată ţară din Europa, după Italia, de epidemia COVID-19.

Populaţia sa de 47 de milioane de persoane se află sub un regim de restricţii parţiale pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Oamenii au permisiunea de a părăsi locuinţele numai pentru a merge la serviciu, la farmacii sau la spital.

Guvernul a adoptat măsuri pe scară largă, printre care folosirea dronelor pentru a trimite mesaje publice în care spaniolilor li se cere să meargă acasă, dar până în prezent nu a decis să închidă graniţele. Abalos a adăugat că rămâne de văzut ce măsuri vor fi prelungite.

În acelaşi timp, ministrul de interne Fernando Grande-Marlaska a declarat pentru postul de radio Cadena Ser că închiderea frontierelor este una dintre opţiunile analizate de guvern. Acest scenariu va fi analizat şi în cadrul unei reuniuni în sistem de videoconferinţă cu omologii săi din Uniunea Europeană, prevăzută pentru luni după-amiază.

Citeste si:
Colegiul Medicilor Bucureşti: Personalul medical nu trebuie ameninţat
Colegiul Medicilor Bucureşti:...

Spania este a cincea ţară în privinţa numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, cu 7.753 cazuri confirmate, după China, Italia, Iran şi Coreea de Sud. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 în ţara iberică a ajuns duminică la 288.

Sursa foto: Hector Anchetta / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cehia ridică toate restricţiile de circulaţie cu Austria, Germania şi Ungaria
Setari Cookie-uri