Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat luni închiderea granițelor Uniunii Europene de marți, precum și interdicția deplasărilor neesențiale pentru francezi, în încercarea de a frâna propagarea pandemiei de coronavirus, scrie AFP.

"Toate călătoriile între țările neeuropene și UE vor fi suspendate timp de 30 de zile", a spus el într-un discurs televizat, precizând că măsura va intra în vigoare "marți la prânz" (11,00 GMT), scrie Hotnews.

În Franța, începând de marți, "pentru cel puțin 15 zile, deplasările noastre vor fi foarte puternic reduse", a continuat președintele francez, într-un discurs de circa 20 de minute în care a afirmat de mai multe ori: "Suntem în război".

"Adunările externe, reuniunile familiale sau prietenești nu vor mai fi permise.Întâlnirea cu prietenii în parc, pe stradă, nu va mai fi posibilă".

"Orice infracțiune va fi sancționată", a avertizat el, fără a oferi mai multe detalii privind mijloacele care vor fi utilizate pentru respectarea acestor reguli.

Citeste si:
Coronavirus | Franța rămâne reticentă în fața călătoriilor în afara...
Coronavirus | Franța rămâne...

Emmanuel Macron a anunțat de asemenea amânarea turului al doilea al alegerilor locale, prevăzut în 22 martie.

Franța este unul dintre focarele epidemiei provocate de coronavirus în Europa, cu peste 6.600 de cazuri, dintre care 148 mortale.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
UE vrea să îşi facă stocuri permanente de medicamente esenţiale şi echipamente
Setari Cookie-uri