19 Martie 2020

Coronavirus: Grecia interzice adunările publice de peste 10 persoane



Grecia va interzice adunările publice la care participă mai mult de 10 persoane, măsură care va intra în vigoare începând de joi, în încercarea sa de a preveni răspândirea noului tip de coronavirus, a anunţat miercuri Ministerul elen de gestionare a situaţiilor de criză, citat de Reuters.

"Deplasările în afara casei trebuie să se limiteze la minimul absolut şi să vizeze doar necesităţile vitale", a declarat ministrul grec Nikos Hardalias, în faţa jurnaliştilor, conform Agerpres.ro.

Grecia a raportat miercuri că numărul de cazuri confirmate cu coronavirus a crescut cu 31 şi a ajuns la 418 pacienţi. De asemenea, au fost confirmate cinci decese provocate de acest virus.

Nikos Hardalias a mai spus că orice persoană care nu va respecta limita impusă în privinţa adunărilor publice va primi o amendă de 1.000 de euro. Poliţia a început să patruleze în mai multe zone din ţară şi a folosit megafoane pentru a le cere oamenilor aflaţi în aer liber şi care profitau de vremea însorită să meargă la casele lor.

Încercând să încetinească propagarea virusului, Guvernul de la Atena a ordonat marţi închiderea tuturor magazinelor cu amănuntul cu excepţia farmaciilor, supermarketurilor şi benzinăriilor, măsură care a intrat în vigoare miercuri şi care va dura cel puţin 10 zile. De asemenea, autorităţile elene au înăsprit controalele la frontieră, restricţionând accesul în ţară, care a devenit posibil doar pentru cetăţenii greci şi pentru cei din ţările membre în Uniunea Europeană.



Citeste si