Pragul de 10.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus a fost depăşit în Germania, unde până în prezent s-au înregistrat 10.999 de contaminări şi 20 de decese, a anunţat Institutul Robert Koch, citat de AFP şi Reuters.

Circa 2.801 de cazuri noi au fost recenzate în ultimele 24 de ore de Institutul Robert Koch, principala instituţie pentru monitorizare epidemiologică din Germania, scrie Agerpres.

Potrivit institutului, Renania de Nord-Westfalia este în prezent landul cel mai afectat de COVID-19, cu 3.033 de cazuri.

Landurile Baden-Württemberg (2.155 de cazuri) şi Bavaria (1.692) sunt la rândul lor puternic afectate de epidemie, fiecare raportând circa 500 de cazuri noi în 24 de ore.

Cancelarul Angela Merkel a declarat miercuri seară, într-un mesaj televizat fără precedent adresat cetăţenilor germani, că actuala pandemie este ''cea mai mare provocare pe care a cunoscut-o Germania după Al Doilea Război Mondial".

Merkel a solicitat de asemenea respectarea regulilor de distanţare socială într-o ţară în care nu au fost decretate încă măsuri ferme de izolare.

Discursul său a sunat ca un ultim apel către populaţie pentru respectarea recomandărilor autorităţilor, înainte de a recurge, asemenea Franţei, Italiei sau Spaniei, la izolarea forţată.

Faptul că cetăţenii au continuat să frecventeze în ultimele zile parcuri şi alte locuri publice, în pofida avertismentelor autorităţilor, l-a determinat joi pe primarul Berlinului, Michael Müller, ca şi pe liderul Bavariei, Markus Söder, să ameninţe cu introducerea unor măsuri de stare de asediu sau de izolare forţată.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri