COVID-19: Germania înregistrează cel mai mare număr de noi cazuri din aprilie până în prezent

Germania a înregistrat peste 5.000 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, pentru prima dată din luna aprilie, a anunţat Institutul Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, relatează dpa.

Cifrele publicate de agenţia germană arată că au fost înregistrate 5.132 de noi infectări cu COVID-19, o creştere cu peste 1.000 de cazuri faţă de marţi, când au fost raportate 4.122 de contagieri, conform Agerpres.ro.

Un număr total de 334.585 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate de la începutul pandemiei şi 9.677 de persoane au murit în Germania după ce au contractat noul coronavirus.

COVID-19 Germania: cifrele au ajuns la același nivel la care se aflau la mijlocul lunii aprilie

Cu o săptămână în urmă, autorităţile sanitare germane au raportat 2.828 de noi infectări.

În prezent, cifrele au revenit la acelaşi nivel la care se aflau la mijlocul lunii aprilie, însă sub cele atinse în momentul de vârf al pandemiei la sfârşitul lunii martie şi începutul lunii aprilie, când Germania raporta peste 6.000 de cazuri noi zilnic.

Citeste si:
Premierul Bulgariei este infectat cu coronavirus
Premierul Bulgariei este...

Cu toate acestea, în prezent se realizează un număr mult mai mare de teste decât la începutul anului - şi astfel sunt detectate mai multe cazuri de COVID-19.

Deşi numărul pacienţilor cu coronavirus din unităţile de terapie intensivă a crescut considerabil în ultimele zile, el rămâne per ansamblu scăzut. Conform datelor oficiale publicate marţi, circa 620 de pacienţi cu COVID-19 au primit tratament la terapie intensivă, comparativ cu circa 450 cu o săptămână înainte.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri