Germania a înregistrat sâmbătă, 19 septembrie, cel mai ridicat număr zilnic de cazuri de coronavirus din aprilie şi până acum, cu 2.297 de noi infectări, conform Institutului Robert Koch, relatează AFP.

Este cea mai mare creştere zilnică de cazuri oficial declarate de COVID-19 după 24 aprilie, a precizat institutul. În total, circa 270.070 de persoane au fost testate pozitiv în Germania de la începutul pandemiei, care a făcut 9.384 de morţi, dintre care şase în ultimele 24 de ore, conform Agerpres.ro.

Renania de Nord-Westfalia, cea mai populată regiune din Germania, şi Bavaria sunt landurile cel mai puternic afectate de pandemie, fiecare cu circa 65.000 de cazuri oficial înregistrate.

Germania efectuează totuşi aproximativ de două ori mai multe teste pe săptămână în septembrie comparativ cu aprilie - un milion în prezent, faţă de 500.000 în urmă cu cinci luni.

Rata de infectare a crescut vineri la 1,16 şi la o medie de 1,21 pentru ultimele şapte zile, conform Institutului Robert Koch.

Înrăutăţirea situaţiei epidemiologice în Germania i-a determinat vineri pe organizatorii de carnavaluri din Renania de Nord-Westfalia să anuleze în acest an festivităţile, fiind vorba de o sărbătoare din vestul şi sudul ţării care adună în fiecare an zeci de mii de persoane.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri