Parlamentul britanic își va suspenda activitatea pentru cel puțin patru săptămâni în eforturile de a limita răspândirea infecțiilor de coronavirus.

O lege va fi votată în regim de urgență în cursul zilei de miercuri ceea ce înseamnă că parlamentarii vor începe liberele de Paști cu o săptămână mai devreme, pe fondul temerilor că virusul ar putea pune în pericol politicienii și angajații Parlamentului, potrivit G4Media.

Există de asemenea îngrijorări că dacă Parlamentul ar continua să se întrunească ar transmite un mesaj greșit în timp ce milioane de britanici sunt rugați să stea acasă.

Potrivit Reuters, Parlamentul s-ar fi închis în mod normal începând cu 31 Martie pentru o vacanță de trei săptămâni de Paști.

Instituția s-a închis deja pentru vizitatori și a redus numărul de persoane cărora li se permite accesul în Camera Comunelor. A fost mărită și distanța în așa fel încăt să fie respectate măsurile de distanțare sociale.

Citeste si:
Alegeri in Marea Britanie: Boris Johnson a obtinut majoritatea
Alegeri in Marea Britanie:...

Sepekerul Camerei, Lindsay Hoyle, a declarat, luni, că orice vot trebuie adaptat în așa fel încât să fie evitate procedurile uzuale, care prespun înghesuirea a sute de parlamentari într-o încăpere mică.

Un oficial britanic a declarat că în timp ce majoritatea parlamentarilor dorește ca parlamentul să continue activitatea de supraveghere a guvernului, este de asemenea importantă protecția angajaților care lucrează acolo.

Miercuri la prânz, în Marea Britanie se înregistrau 8077 de cazuri de infectare cu coronaviurs și 422 de decese, potrivit worldometers.info.

Citeste si:
Coronavirus| Numărul deceselor poate urca DRAMATIC în UK și SUA,...
Coronavirusul poate provoca...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Tururi virtuale în Israel: CINCI locuri pe care le poți vizita cu doar un click
Setari Cookie-uri