Dacian Ciolos a fost ales noul presedinte al Renew Europe, un nou grup politic din Partamentul European care reuneste forte de centru, liberale si progresiste. Anuntul a fost facut de Dragos PIslaru pe pagina sa de Facebook.

"Dacian Ciolos este noul presedinte al #RenewEurope. Este cea mai inalta pozitie politica ocupata vreodata in Uniunea Europeana de un cetatean roman. Am promis in campanie ca punem Romania in inima Europei, ne tinem de cuvant.
Asa cum declara Dacian “a new hope for Europe, a new hope for the European citizens”, a scris pe pagina de Facebook Dragos Pislaru.

La scurt timp dupa alegerea ca presedinte Renew Europe, Dacian Ciolos a scris o postare pe Facebook in care mentiona ca sefia grupului este doar un prim pas in constructia politica pe care a gandit-o in ultimii doi ani.

"Am dovedit ca meritam incredere la alegerile din 26 mai, am dovedit ca suntem parte integranta a fortelor politice relevante ale Europei. Vom continua sa aducem cat mai mult din Europa in Romania prin activitatea noastra la Bruxelles si in cabinetele de europarlamentari pe care le vom deschide in toata tara.

Acum trecem la pasul urmator si incepem constructia politica interna prin care sa le oferim cetatenilor romani un viitor asa cum il merita", a postat Dacian Ciolos.

Dacian Ciolos, fost prim-ministru al Romaniei si fost comisar european pentru agricultura, si-a depus oficial candidatura pentru conducerea Renew Europe (RE), noul grup politic din Parlamentul European care reuneste forte de centru, liberale si progresiste, scrie Politico, citat de Agerpres.

Potrivit Politico, Ciolos "este catapultat" instantaneu in pozitia de favorit, dupa implozia fostului ministru pentru afaceri europene din Franta, Nathalie Loiseau, care era de asteptat sa conduca grupul si sa fie persoana de contact la Bruxelles a fostului ei sef, presedintele Emmanuel Macron, al carui partid En Marche este membru fondator al RE.

Contracandidatii al lui Dacian Ciolos au fost Sophie in ‘t Veld, europarlamentar olandez sustinuta de Partidul Liberal Democrat din Marea Britanie, si Fredrick Federley, europarlamentar suedez sustinut de partidele nordice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri