Marea Britanie are nevoie urgentă de 90.000 de lucrători pentru a culege fructele şi legumele care altfel se vor usca pe câmpuri. Guvernul este avertizat că Regatul Unit are nevoie de zboruri charter care să aducă lucrătorii agricoli din estul Europei, potrivit Mediafax.

Aproape 90.000 de posturi trebuie să fie ocupate, multe în doar câteva săptămâni. Unul dintre cei mai importanţi furnizori, organizaţia Concordia, căuta să aducă în jur de 10.000 de lucrători din UE, dar şi din Rusia, Moldova, Ucraina, Belarus, Georgia şi Barbados.

„Recrutarea noastră în afara UE este blocată, ceea ce face ca ultimele noastre speranţe să fie legate Lituania, care are frontierele închise, de România, care nu permite zborurile şi de Bulgaria”, a declarat Stephanie Maurel, directorul executiv al Concordia.

Unele ferme mari au plătit deja avioane care să aducă forţă de muncă din estul Europei, dar agenţiile de recrutare spun că, guvernul trebuie să intervină şi să ajute la organizarea mai multor zboruri, potrivit The Guardian.

Citeste si:
COVID-19 | Negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, este...
COVID-19 | Negociatorul UE...
Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 |Transportul de mărfuri îngreunat: prețurile produselor proaspete cresc
Setari Cookie-uri