Indiferent de situația economică, trebuie să mâncăm. Este un proces natural, fără de care organismul nu poate supraviețui. Dar cum și ce mâncăm este subiectul unei întregi dezbateri, una pe care sectorul fresh pare să o fi cucerit în ultimii ani, odată cu dezvoltarea trendurilor de healthy living, concomitent cu întoarcerea la originile culinare. Așa se face că segmentul fructelor și legumelor proaspete este singurul care, chiar și în perioadă de criză, precum pandemia de coronavirus, înregistrează creșteri.

Cumpărăm, uneori poate împinși de impulsul de a ne asigura că avem tot timpul ceea ce ne trebuie la îndemână. În România, din cauza depozitării incorecte a alimentelor, zilnic sunt aruncate peste 6.000 de tone dintre acestea. Un procent semnificativ care ajunge la coșul de gunoi este reprezentat de fructe și legume, respectiv 22% dintre fructe și 21% dintre legume.

Astfel, ajungem să aruncăm alimente esențiale, dar pe care, cu o depozitare corespunzătoare, le-am putea savura chiar și după o perioadă îndelungată de timp.

Iată câteva sfaturi pentru depozitarea corectă a legumelor și fructelor:

  • merele, ceapa și roșiile trebuie depozitate separat, deoarece, pe măsură ce se coc, emit un gaz denumit etilenă. Acesta va fi dăunător în cazul ardeilor, castraveților sau a salatei, deoarece va accelera coacerea acestora. Prin urmare, există riscul de a se strica înainte de a apuca să le consumați
  • puneți în congelator alimentele pe care nu le veți consuma imediat. Poate surprinzător, dar printre produsele ce pot fi congelate, fără a-și pierde proprietățile nutritive, se regăsesc: laptele, laptele bătut, ceapa și usturoiul tăiate, humusul, ghimbirul, clătitele și chiar... făina. Atenție, însă, metoda nu este recomandată în cazul castraveților, roșiilor crude, salatei, brânzeturilor ori bananelor, din cauza conținutului ridicat de apă.
  • nu aruncați resturile de ingrediente rămase după prepararea unui meniu, acestea pot fi reutilizate în cadrul unor alte rețete, la fel de sănătoase și nutritive.

Tehnologia care protejează alimentele

Dacă, totuși, nu aveți suficient spațiu sau timp pentru a depozita optim fructele și legumele în frigider, tehnologia modernă vă poate scuti de astfel de griji. Una dintre tehnologiile implementate de Miele la nivelul combinelor frigorifice – DynaCool - este funcția care asigură circularea și distribuirea uniformă a aerului rece, în timp ce sertarul special pentru fructe și legume, DailyFresh, oferă un nivel ajustabil de umiditate. Această funcție este ideală atunci când vine vorba de o mai bună și mai îndelungată durată de viață a legumelor și fructelor.

Mai mult, tehnologia Miele folosită pentru funcția PerfectFresh asigură conservarea de până la 3 ori mai mult timp decât în mod obișnuit a vitaminelor, mineralelor și prospețimii fructelor și legumelor. Astfel, ne putem bucura pe deplin de toate alimentele cumpărate în mod responsabil, fără a mai arunca o parte importantă dintre acestea.

Iar în cazul alimentelor pe care dorim să le congelăm, funcția NoFrost asigură păstrarea optimă a acestora, datorită distribuirii uniforme a aerului rece și uscat. Mai mult decât atât, gheața nu își va face simțită prezența nici pe alimente, nici în interiorul ori pe sertarele congelatorului.

Mai multe detalii despre echipamentele de cooling Miele pot fi descoperite pe site-ul Miele România.

Despre Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2018/19 a crescut la aproximativ 4,16 miliarde de euro, cu 71% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.200 de persoane, cu 11.050 de angajaţi în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/ Westphalia, Germania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri