Australienii, asemenea locuitorilor altor ţări de pe glob, respectă de mai multe săptămâni măsurile de izolare la domiciliu impuse pentru combaterea propagării coronavirusului, însă, pentru mulţi dintre aceştia, efectul secundar este sentimentul de izolare şi singurătate, notează Reuters.

Pentru a combate însingurarea, multe persoane adoptă un animal de companie, potrivit lui Steve Coleman, director executiv în cadrul Societăţii regale pentru prevenirea cruzimii faţă de animale din statul New South Wales, scrie Agerpres.

"În weekendul care s-a încheiat am constatat o creştere cu circa 300% a adopţiilor pe teritoriul statului nostru, o veste minunată de altfel", a declarat Coleman pentru Reuters.

Pentru Chris Moysa, o profesoară din Sydney, răspândirea coronavirusului înseamnă zile lungi petrecute în singurătate la domiciliu. Dar asemenea multor alţi australieni, Moysa are acum un nou tovarăş, după ce a l-a adoptat pe Fred, o pisică albă cu pete negre, care era în căutarea unui nou cămin după ce fusese plimbat între o familie adoptivă şi alta.

''Îmi ţine companie, mai e cineva în apropiere, te face să zâmbeşti, se comportă caraghios", a spus Moysa pentru Reuters.

"Îţi sunt aproape, nu te judecă, îţi oferă dragoste necondiţionată, e imposibil să nu le iubeşti", a mai spus aceasta.

Măsurile de distanţarea socială impuse în Australia au contribuit la încetinirea propagării epidemiei, rata de creştere a noilor infectări scăzând cu aproape două treimi în decursul unei săptămâni

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri