Un bebeluş de şase săptămâni a murit în statul american Connecticut din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, una dintre cele mai tinere victime ale acestei boli, a anunţat miercuri guvernatorul Ned Lamont, informează EFE.

"Astăzi (miercuri - n.r.), cu adâncă tristeţe, putem confirma primul deces pediatric în Connecticut având legătură cu #COVID19. Un nou-născut de şase săptămâni din regiunea Hartford a fost transportat la spital fără semne vitale la sfârşitul săptămânii trecute şi nu a mai putut fi salvat", a informat guvernatorul din Connecticut pe contul său de Twitter.

Lamont a explicat, în mai multe postări, că testele au confirmat că bebeluşul avea COVID-19, potrivit Agerpres.

Guvernatorul statului Connecticut a reamintit că noul coronavirus este un virus care "îi atacă fără milă pe cei mai fragili" şi a insistat pe importanţa autoizolării şi a limitării contactului cu alte persoane.

SUA au depăşit miercuri pragul de 200.000 de cazuri de contagiere cu coronavirus, statul Connecticut ocupând poziţia a 13-lea la nivelul teritoriului american în ceea ce priveşte contagierile, cu 3.557 de cazuri şi 85 de decese.

Citeste si:
America de Sud este „un nou epicentru” al pandemiei de coronavirus
America de Sud este „un nou...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Mii de manifestanţi la Hong Kong împotriva legii chineze privind securitatea
Setari Cookie-uri