Unul dintre raniti se afla intr-o stare "foarte critica", se precizeaza intr-un mesaj al Biroului guvernatorului postat pe contul sau de Twitter, scrie Mediafax.

Accidentul a avut loc in apropiere de orasul Bridgeport, la aproximativ 100 de kilometri nord-est de New York, catre ora locala 18.00 (sambata, 1.00, ora Romaniei), a declarat telefonic pentru AFP un purtator de cuvant al companiei Metro-North, care deserveste regiunea de la nord de Big Apple.

"Saizeci de persoane au fost spitalizate. Cinci persoane se afla intr-o stare critica, iar una dintre ele este intr-o stare foarte critica", a precizat Malloy pe Twitter.

Purtatorul de cuavant de la Metro-North a evocat, cu putin timp inainte, date cu privire la aproximativ 50 de raniti, dintre care patru in stare grava sau critica.

Coliziunea a avut loc intre un tren care se indrepta spre New York si unul catre New Haven.

"Trenul care se indrepra catre est a deraiat si a intrat in coliziune cu trenul care se indrepta spre vest. Nu avem nicio informatie despre cauzele" deraierii, a mai subliniat purtatorul de cuvant.

Guvernatorul Malloy, care s-a dus la locul accidentului, a declarat intr-o conferinta de presa ca nu exista "vreun motiv sa se creada ca nu este vorba despre un accident".

Legaturile Amtrak intre New York si Boston au fost intrerupte vineri seara si ar urma sa ramana intrerupte pana luni.

Potrivit cotidianului The New York Post, accidentul s-a produs pe un tronson aflat in reparatie, unde doar doua din patru cai ferate erau disponibile.

Compania Metro-North este a doua cea mai importanta in Statele Unite in privinta traficului la periferie. Potrivit datelor acesteia, ea a transportat aproximativ 280.000 de pasageri pe zi de luni si pana vineri.