Accidentul a avut loc catre ora locala 7.30 (8.30, ora Romaniei), la Puisseguin, in apropiere de Libourne, pe drumul departamental 123, potrivit cotidianului Sud-Ouest. Cele doua vehicule s-au incastrat unul in celalalt din cauza impactului, scrie Mediafax.

Opt persoane au reusit sa fuga din autocarul in flacari. Potrivit le Parisien, cinci dintre ele s-ar afla in stare foarte grava. Salvatorii au anuntat anterior ca exista cinci supravietuitori. Prefectura Gironde a anuntat bilantul de 42 de morti. Un bilant anterior anunta ca soferul si cei 38 de pasageri ai autocarului au murit in accident.

Aproximativ 60 de pompieri au fost mobilizati la interventie, potrivit France bleu Gironde. "Guvernul este total mobilizat pentru aceasta tragedie", a declarat presedintele francez François Hollande, aflat intr-o vizita in Grecia.

Ziarul Sud Ouest scrie ca pasagerii erau persoane de varsta a treia care plecau intr-o calatorie. Ei au plecat din comuna Petit-Palais la Dordogne. Potrivit Le Parisien camionul transporta lemn.

Sursa foto: Shutterstock