Spania a înregistrat în ultimele 24 de ore 683 de morţi, o scădere comparativ cu cele 757 de decese raportate miercuri. Spania va începe în curând să reducă treptat măsurile adoptate în starea de urgență pentru a împiedica răspândirea epidemiei de coronavirus, a anunțat premierul Pedro Sanchez. De asemenea, premierul a cerut Parlamentului să aprobe cererea sa de a extinde starea de urgență până în 26 aprilie, potrivit Digi24, care citează CNN.

În total, Spania a înregistrat 15.238 de morţi, 152.446 cazuri de contagiere şi 52.165 de persoane vindecate, potrivit Ministerului Sănătăţii, scrie Agerpres.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a susţinut propunerea Congresului Deputaţilor privind prelungirea stării de urgenţă până la 26 aprilie, pentru a putea "pune sub control" pandemia. Pedro Sanchez a convocat pentru săptămâna viitoare o reuniune "a tuturor forţelor pentru a pune umărul la reconstrucţia economică şi socială a ţării".

Santiago Abascal, liderul partidului de opoziţie Vox, a anunţat că va vota împotriva prelungirii stării de urgenţă, considerând că guvernul a dat dovadă de "cea mai proastă gestionare din lume" a crizei, contrar părerii exprimate de OMS, care în ultimele zile a felicitat executivul spaniol pentru răspunsul în faţa actualei pandemii de coronavirus.

Sanchez a avertizat că întoarcerea la o viață normal se va face "treptat", în funcție de severitatea actualei crizei de sănătate, scrie și Digi24.

"Escaladarea situației a fost dificilă, va fel va fi și coborârea", a spus Sanchez. "Ne confruntăm cu cea mai mare amenințare pentru planeta noastră de la gripa din 1918", a adăugat premierul spaniol, explicând că întoarcerea la normal nu se va întâmpla doar în funcție de faze. "Ultimul lucru pe care ni-l putem permite este un pas înapoi, pentru că acest lucru ar însemna mai mult decât regres", ar fi "o reîntoarcere" a virusului.

Citeste si:
Turiştii străini vor putea veni în Spania de la 1 iulie
Turiştii străini vor putea...

Șeful guvernului spaniol a mai spus că "Europa nu își permite să ignore virusul" și a cerut premierilor să se unească și să solicite un răspuns unificat la criză. "Uniunea Europeană este în pericol dacă nu există solidaritate în privința virusului".

Spania este a doua cea mai afectată țară de coronavirus din lume.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
COVID-19 la nivel global: peste 300.000 de cazuri, 13.000 decese
Setari Cookie-uri