Europa se întoarce treptat la muncă săptămâna aceasta. Revenirea la muncă se va face cu respectarea regulilor de distanţare socială. În plus, toată lumea trebuie să poarte măşti de protecţie și chiar mănuși.

Spania

În Spania, după doar două săptămâni de carantină totală, li se permite să iasă din casă tuturor lucrătorilor care nu îşi pot face treaba de acasă. Îşi pot relua lucrul muncitorii de pe şantiere, cei din fabrici, avocaţii sau menajerele.

Cu toate acestea, medicii din Spania se arată îngrijorați de această decizie a guvernului. Spitalele sunt supraaglomerate și se tem de un adevărat colaps în urma acestei măsuri.

Italia

În Italia, ţara europeană cea mai lovită de pandemie, de astăzi, 14 aprilie, se vor redeschide librăriile, papetăriile şi magazinele care vând haine pentru copii.

Restul populaţiei trebuie să rămână în carantină până pe 3 mai.

Cehia

Cehia va permite de astăzi, 14 aprilie, călătoriile în străinătate. Este vorba de o redeschidere parţială a graniţelor, pentru călătoriile urgente în scop profesional, pentru tratamente medicale sau pentru a-ţi vizita familia. Măsura vine după ce joia trecută au fost redeschise magazinele de bricolaj şi grădinărit, magazinele care vând şi repară biciclete, papetăriile. Oamenilor li s-a permis şi reluarea sportului în aer liber, precum tenisul sau alte activităţi individuale.

Austria

De astăzi, 14 aprilie, se vor redeschide şi în Austria magazinele de bricolaj şi grădinărit şi întreprinderile mici de procesare a cărnii. Mai au de aşteptat magazinele de hainele şi saloanele de cosmetică, care vor putea redeschide abia de la sfârşiul lunii. Şcolile sunt programate să îşi reia activitatea pe 15 mai, iar hotelurile şi restaurantele abia spre sfârşitul lunii viitoare.

Norvegia

În Norvegia, reluarea activităţilor cotidiene este privită cu un “optimism prudent”, dar şi aici se fac paşi. Premierul a anunţat că de pe 20 aprilie se pot redeschide creşele, iar de pe 27 aprilie anumite şcoli şi universităţi.

Danemarca

În Danemarca, de miercuri, 15 aprilie, se vor redeschide grădiniţele, iar elevii din ciclul primar se vor putea reîntoarce la şcoală. Cei din ciclul gimnazial şi licee vor putea reveni în clase abia după 10 mai.

Polonia

Ministrul sănătăţii polonez a anunţat marţi dimineaţă că Polonia va începe din 19 aprilie repornirea treptată a economiei, după măsurile introduse în urmă cu câteva săptămâni pentru limitarea pandemiei de COVID-19. La rândul său, un purtător de cuvânt al guvernului de la Varşovia a spus că în prima etapă vor fi ridicate restricţiile impuse magazinelor.
Pe de altă parte, polonezilor care s-au vindecat în urma infectării cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) li se va cere să doneze sânge, pentru ca anticorpii lor să poată fi folosiţi pentru a ajuta pacienţii cu COVID-19 sanguină.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri