Europa își relaxează măsurile de carantină. Țările în care oamenii circulă fără declarație și beau bere la terasă

După aproape două luni de carantină, Europa începe să revină la viaţă. Se redeschid magazine iar milioane de angajaţi s-au întors sau se pot întoarce la muncă în perioada următoare. În anumite state întâlnirile între oameni sunt permise iar terasele se redeschid, scrie Mediafax, care citează BBC.

Germania – Se reia campionatul de fotbal şi s-au redeschis magazinele

În Germania relaxarea a început încă de pe 20 aprilie, dar acum toate magazinele se pot redeschide. Germanii se pot reîntâlni cu prietenii, dar, deocamdată, doar două familii se pot vizita reciproc. Şcolile au fost parţial redeschise pentru elevii din ciclul primar şi pentru cei care au programate examene anul acesta. De sâmbătă, 16 mai, revine şi fotbalul în Germania.

Franţa – Fără declaraţie pe propria răspundere pentru a circula între localităţi

În Franța, relaxarea începe de pe 11 mai. Franţa se împarte în patru zone roşii, inclusiv Parisul, în care parcurile, grădinile, şcolile gimnaziale şi liceele vor rămâne închise.

Francezii nu vor mai avea nevoie de declaraţie pe propria răspundere pentru călătorii pe o rază de 100 de kilometri în jurul localităţii de reşedinţă. Se redeschid creşele şi şcolile primare, iar de pe 18 mai se pot redeschide şi gimnaziile. Pentru fiecare clasă a fost impusă o limită de 15 copii, iar elevii mai mari trebuie să poarte mască.

Toate magazinele, cu excepţia mall-urilor, pot redeschide, la fel şi centrele de relaxare sau cimitirele. Sunt permise şi adunările de până în 10 persoane, vârstnicii şi persoanele vulnerabile au voie să iasă din casă.

Citeste si:
Izolarea la venirea din ţări ce nu se regăsesc pe lista...
Grupul de Comunicare...

Irlanda – relaxare în cinci paşi şi nunţi cu puţini invitaţi pe tot parcursul verii

De pe 18 mai, în Irlanda măsurile de carantină se vor relaxa. Îşi vor putea relua activitatea cei care muncesc în aer liber, constructori şi grădinari. De pe 8 iunie, se pot relua vizitele între prieteni, se redeschid magazinele, cu excepţia mall-urilor, care pot redeschide abia din 29 iunie, la fel şi creşele. Nunţile şi botezurile vor fi permise din 20 iulie, dar cu un număr redus de invitaţi, familia şi câţiva prieteni apropiaţi.

Citește mai multe pe mediafax.ro.

Sursa foto: Prostock-studio/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Covid-19 | Două vaccinuri candidate au primit avizul FDA de a grăbi dezvoltarea
Setari Cookie-uri