Coronavirus | O fostă închisoare oferă adăpost oamenilor străzii pe fondul epidemiei de COVID-19

Armata Salvării a transformat o fostă închisoare din oraşul olandez Maastricht în camere pentru persoanele fără adăpost care nu se mai simt în deplină siguranţă în refugiile locale din cauza regulilor de distanţare socială impuse pe fondul epidemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

Deşi locul este neobişnuit, oamenii s-au bucurat de oportunitate, întrucât dormeau în paturi suprapuse sau în dormitoare comune în cămine, a declarat purtătorul de cuvânt al Armatei Salvării, Joop Schaffels, scrie Agerpres.

"Există mai multă intimitate, mai mult spaţiu şi, prin urmare, mai multă siguranţă, pe care ei le apreciază", a spus acesta.

În jur de 40 de persoane vor locui la închisoarea Overmaze, care a fost închisă în 2013 pe fondul scăderii nivelului de încarcerare în Olanda.

Schaffels a declarat că guvernul a fost de acord să permită utilizarea închisorii pe perioada aplicării restricţiilor în contextul epidemiei de coronavirus.

Citeste si:
Românii, inimoși în perioadă de criză. Au donat cu 12% mai mult...
INFOGRAFIC Românii, inimoși...

Unul dintre noii rezidenţi, Hakim Sharif, spune că este fericit că are acum un loc "unde poate pune fotografii ale familiei sale din Somalia".

Până în prezent, Olanda a raportat 29.214 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 3.315 de decese

Sursa foto: Shutterstock.com / OFFFSTOCK

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | CGMB discută mâine cazarea persoanelor fără adăpost
Setari Cookie-uri