Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut vineri guvernului britanic să introducă obligativitatea purtării de mască pentru persoanele care călătoresc cu transportul public sau sunt la cumpărături în capitala Marii Britanii.

Potrivit primarului Londrei, dovezile din întreaga lume arată că acoperirea feţei ajută la oprirea răspândirii virusului, potrivit Agerpres.

Autorităţile oraşului New York le-au cerut locuitorilor să poarte măşti sau un substitut de acoperire a feţei atunci când se află într-o situaţie din spaţiul public ce nu le permite să ţină o distanţă de doi metri unii de alţii.

"În acele circumstanţe unde nu putem să păstrăm distanţa socială, cum ar fi în transportul în comun sau la cumpărături, ar trebui să ne acoperim faţa cu măşti refolosibile, bandane, eşarfe", a spus el la BBC.

Dispoziţiile privind distanţarea socială din Marea Britanie nu menţionează folosirea măştilor de faţă, însă Khan a precizat că acest lucru ar trebui să se schimbe.

Măsurile de izolare din Marea Britanie au fost extinse joi pentru încă cel puţin trei săptămâni, în contextul în care bilanţul deceselor a ajuns la 13.729, iar liderul Partidului Laburist de opoziţie, Keir Starmer, a avertizat că Regatul Unit riscă să devină ţara cel mai puternic lovită din Europa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri