Germania a început luni o ridicare parţială a restricţiilor, între care redeschiderea magazinelor cu mai puţin de 800 de metri pătraţi. Cu toate acestea, rămân în vigoare regulile privind adunările cu mai mult de două persoane şi o distanţă minimă de 1,5 metri în locuri publice, notează Agerpres.

Cancelarul Angela Merkel a declarat luni că este ''foarte preocupată'' de o posibilă relaxare a germanilor în ceea ce priveşte respectarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

Merkel a cerut în special să înceteze discuţiile cu privire la o posibilă ridicare totală a restricţiilor în Germania, au declarat mai mult participanţi la videoconferinţă.

Angela Merkel s-a declarat de asemenea ''foarte preocupată'' de nerespectarea crescută, în opinia ei, a regulilor de distanţare socială.

"Ceea ce contează acum este evoluţia situaţiei până la 30 aprilie, data de expirare a regulilor actuale de protecţie", a declarat Merkel în timpul discuţiei, adăugând că probabil va trebui să se aştepte până la 8 sau 9 mai pentru a afla dacă, pe lângă redeschiderea treptată a şcolilor programată pentru 4 mai, vor fi posibile noi ridicări ale restricţiilor.

Germania a raportat luni 141.672 de cazuri înregistrate oficial de coronavirus (+1.175 în 24 de ore) şi 4.404 de decese, potrivit institutului Robert Koch.

Sursa foto: Julia Solonina | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri