Premierul britanic Boris Johnson, aflat în convalescenţă de pe urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus, este "în formă foarte bună", a dat asigurări ministrul sănătăţii, Matt Hancock.

"Am vorbit cu el ieri (joi), este în formă foarte bună şi se recuperează în mod vizibil", a afirmat Hancock, potrivit Agerpres. El nu a confirmat totuşi informaţiile apărute în cotidianul The Telegraph potrivit cărora premierul conservator, înlocuit în aceste zile de ministrul de externe Dominic Raab, va reveni la muncă de lunea viitoarea.

'Sunt sigur că va reveni de îndată ce medicii săi i-o vor recomanda. Decizia nu a fost luată, dar el vorbeşte la telefon şi rămâne în contact', a menţionat Hancock. Conform purtătorului de cuvânt al lui Boris Johnson, premierul a discutat în această săptămână cu preşedintele american Donald Trump şi cu regina Elisabeta a II-a.

Externat pe 12 aprilie dintr-un spital londonez unde a petrecut mai multe zile la terapie intensivă, Boris Johnson îşi continuă recuperarea de pe urma îmbolnăvirii cu noul coronavirus, la reşedinţa oficială de la Checkers, situată la circa 50 km nord-vest de Londra. Împreună cu Boris Johnson se află şi logodnica sa însărcinată, Carrie Symonds.

'Avea un aer incredibil. Am fost surprins, la drept vorbind', a relatat Donald Trump joi, într-o conferinţă de presă. 'E ca vechiul Boris. Energie fenomenală. Dinamism fenomenal', a continuat preşedintele american.

În ciuda presiunii în creştere, inclusiv din rândurile conservatorilor, guvernul britanic exclude deocamdată orice relaxare a restricţiilor în vigoare de la 23 martie şi care se vor prelungi cu cel puţin două săptămâni, sau să-şi detalieze strategia de ieşire din izolare.

Marea Britanie, unde bilanţul epidemiei se apropie de 19.000 de decese, se confruntă cu un 'vârf' al acesteia şi este 'prea devreme' pentru relaxarea măsurilor, de teama apariţiei 'unui al doilea val', a insistat Matt Hancock.

În schimb, şefa guvernului scoţian, Nicola Sturgeon, a afirmat joi că Scoţia va relaxa treptat restricţiile, fără a exclude reintroducerea lor dacă va fi necesar. Nicola Sturgeon a dat asigurări că vor rămâne în vigoare pe termen lung măsuri de distanţare socială.

Sursa foto: Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri