25 Aprilie 2020

Statele Unite vor vinde ventilatoare medicale în cel puţin patru ţări în curs de dezvoltare



Statele Unite au anunţat că vor vinde ventilatoare medicale în cel puţin patru ţări în curs de dezvoltare pentru a lupta împotriva coronavirusului, notează Agerpres.

Donald Trump a discutat la telefon cu omologii săi din Indonezia, Ecuador, Salvador şi Honduras, şi le-a promis furnizarea acestor echipamente medicale de o importanţă vitală pentru bolnavii de COVID-19.

"Le vom trimite ventilatoare medicale de care au o nevoie disperată, am produs recent în număr mare şi îi vom ajuta mult şi în alte moduri", a declarat liderul de la Casa Albă pe Twitter după convorbirea cu preşedintele ecuadorian, Lenin Moreno, a doua ţară ca număr de cazuri din America Latină.

Subsecretarul de stat pentru America Latină, Michael Kozak, a confirmat că Washingtonul va vinde aceste ventilatoare medicale.

"Am reuşit să ne acoperim necesarul intern, putem începe să le exportăm", le-a spus el jurnaliştilor.

"În multe cazuri, aceste ţări vor doar să cumpere. Nu ne cer să le plătim pentru ei", a adăugat diplomatul american, precizând că este posibil ca unele dintre acestea să folosească ajutorul SUA pentru a finanţa aceste importuri.



Citeste si