Aproximativ 1,6 miliarde de oameni ar putea rămâne fără locuri de muncă la nivel mondial, avertizează Organizaţia Mondială a Muncii (OMM). Este vorba de jumătate din forţa de muncă a omenirii.

Conform sursei citate, 436 de milioane de companii sunt în pericol de a-şi înceta activitatea sau de a suferi pierderi considerabile, scrie Digi24.

„Cu cât durează mai mult, cu atât mai mulţi vor ajunge într-o formă de şomaj. Adevăratul pericol de aici, nu este şomajul pe termen scurt, prin care trebuie să sprijinim oamenii, ci faptul că, în multe cazuri, el se va transforma în şomaj pe termen lung”, explică economistul Guntram Wolff.

Numai în sectorul turistic, peste 100 de milioane de oameni ar putea rămâne fără un loc de muncă.

„Următoarele șase luni cred că se anunţă sumbre. Cred că întrebarea importantă este cât de mari vor fi pierderile din turism pentru viitorul an şi jumătate”, a adăugat economistul Guntram Wolff.

Citeste si:
Adaptabilitate la criză:4,3% dintre întreprinderile mici au...
Studiu | 1,6% dintre...

În acest moment, peste 2,3 milioane de oameni trăiesc în state şi regiuni în care sunt impuse măsuri de carantină ca urmare a pandemiei.

Piața muncii în România

Un număr de 1.027.824 de contracte individuale de muncă au fost suspendate de la instituirea stării de urgenţă (16 martie), potrivit cifrelor centralizate de Inspecţia Muncii şi transmise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Pe de altă parte, numărul contractelor de muncă încetate de la declararea stării de urgenţă înregistrau luni un nou maxim de 260.171, astfel:

  • 48.711 de contracte în comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor,
  • 45.899 în industria prelucrătoare,
  • 35.570 de contracte în sectorul construcţiilor.

Citeste si:
Numărul de telefon la care afli toate informațiile despre șomajul...
ANOFM lansează un nou număr...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ai, n-ai mingea, tragi la poartă!
Setari Cookie-uri