Franța va prelungi starea de urgență sanitară cu încă două luni

Guvernul francez a decis prelungirea cu două luni, până la 24 iulie, a stării de urgenţă sanitară în vigoare pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19, a anunţat ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, potrivit AFP.

Introdusă 24 martie, starea de urgenţă sanitară este prelungită deoarece ridicarea sa la 23 mai "ar fi prematură", "riscurile de revenire a epidemiei" fiind "dovedite în cazul întreruperii bruşte a măsurile în vigoare", se arată în proiectul de lege examinat sâmbătă în consiliul de miniştri şi care ar urma să fie înaintat începând de luni parlamentului, conform Agerpres.ro.

Citește și Raed Arafat: Nu se pot relaxa restricțiile din 15 mai dacă situația se înrăutățește. Încă există riscul apariției de noi focare

Textul precizează în special condiţiile de carantină pentru persoanele care vin în Franţa şi care sunt infectate cu virusul.

Proiectul de lege prevede de asemenea introducerea unui "sistem de informare" privind persoanele bolnave şi anturajul lor pentru o perioadă maximă de un an.

Citeste si:
Tensiuni în NATO: Franța se retrage din misiunea „Sea Guardian” din...
Cresc tensiunile în NATO....

Propunerea urmăreşte "consolidarea cadrului juridic" şi "extinderea sa" pentru "a integra provocările relaxării măsurilor de izolare", care ar urma să fie aplicată de la 11 mai, a spus Olivier Véran la finalul consiliului de miniştri.

"Va trebui să trăim pentru un timp cu virusul", a subliniat el.

"Miza următoarelor luni va fi să învăţăm să trăim cu virusul", a declarat şi ministrul de Interne, Christophe Castaner.

Noul coronavirus a făcut 24.594 de morţi în Franţa

Citeste si:
Decizia CCR: Legea trebuie să definească în mod clar contravenţiile...
Decizia CCR: Legea trebuie să...

Sursa foto: beboy / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
VIDEO | Primul hotel PLACAT CU AUR s-a deschis
Setari Cookie-uri