Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) atrage atenţia că deşi s-au făcut progrese importante în ultimele 4 luni în descoperirea şi dezvoltarea unor tratamente şi vaccinuri eficiente împotriva SARS-CoV-2 există încă multe obstacole în parcursul punerii acestora pe piaţă. Potrivit lui Dragoş Damian, Directorul Executiv al patronatului, în 2021 şi 2022 vom avea pe piaţă foarte multe soluţii pentru a lupta împotriva COVID-19.

”Anul acesta nu vor exista tratamente şi vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului. Putem evita în următoarele luni şi mai ales în sezonul rece o catastrofă sanitară şi economică doar purtând masca, distanţându-ne şi practicând igiena mâinilor”, a precizat dr. Dragoș Damian.

Acesta afirmă că se lucrează la foc continuu la peste 100 de soluţii de tratament sau vaccinare împotriva coronavirusului, însă cercetătorii au nevoie de mai mult timp pentru a finaliza studiile clinice şi a trage o concluzie cu privire la eficienţa pe termen lung a acestor soluţii.

Citește și: Studiu | Două coafeze cu COVID-19 au petrecut peste 15 minute cu 139 de clienți. De ce nimeni nu a fost infectat

Chiar dacă în acest moment sunt finalizate o serie de studii clinice care demonstrează eficiența unor vaccinuri, rezultatele acestora nu oferă deocamdată date concludente cu privire la durata şi intensitatea efectului imunologic. De asemenea, a devenit dificilă şi găsirea unui tratament medicamentos, în special pentru formele uşoare şi medii ale bolii, pentru că a scăzut numărul pacienţilor înrolaţi în studii clinice, în același timp cu limitarea răspândirii virusului din ultimele luni.

Aşadar, în acest moment, singura modalitate de a preveni răspândirea infecţiei este de a practica măsurile recomandate de autorităţile şi specialiştii din întreaga lume, şi anume portul măştii, distanţarea individuală şi igiena mâinilor.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre măștile pe care le poți cumpăra din comerț?

Virusul SARS-CoV-2 a intrat în comunitate şi se răspândeşte cu repeziciune, în primul rând deoarece nu sunt respectate recomandările autorităţilor şi specialiştilor.

Dragoș Damian - PRIMER

Nu există nicio îndoială că în 2021 şi 2022 vom avea pe piaţă foarte multe soluţii pentru a lupta împotriva COVID-19, care vor ajuta ca viaţa noastră să intre în normalitate, este de părere dr. Damian. Până atunci însă, trebuie să privim cu maximă seriozitate contribuţia şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi la limitarea răspândirii bolii.

“Pentru 2020, masca, distanţarea, spălarea şi dezinfectarea mâinilor sunt singurele măsuri capabile să evite o catastrofă sanitară şi economică în România. Haideţi să le practicăm”, a mai adăugat acesta.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri