Mafioţii în vârstă, eliliberaţi din închisori din cauza îngrijorărilor că ar putea să se infecteze cu noul coronavirus în centrele italiene de detenţie aglomerate, ar putea fi reîncarceraţi în curând, a anunţat miercuri ministrul Justiţiei, Alfonso Bonafede, în urma nemulţumirilor publice, transmite Reuters.

Aproximativ 376 de mafioţi şi traficanţi de droguri au fost lăsaţi să iasă din închisori începând din luna martie, ei fiind plasaţi în arest la domiciliu după ce autorităţile au decis că deţinuţii cu vârste de peste 70 de ani pot fi eliberaţi dacă au probleme de sănătate care îi fac vulnerabili la virus, scrie News.ro.

Între cei care au putut reveni acasă se află Franco Cataldo, în vârstă de 85 de ani, membru al unei bande cunoscute care l-a sugrumat şi dizolvat în acid pe fiul în vârstă de 15 al unui turnător, în 1996.

Pentru a linişti nemulţumirile publice legate de eliberările în masă, Bonafede a declarat în Parlament că ministerul pe care îl conduce pregăteşte un decret care va permite judecătorilor să readucă infractorii în celule.

Maria Falcone, sora magistratului anti-mafia Giovanni Falconem care a fost ucis de mafie, a spus că şefii mafioţi nu ar fi trebuit să fie eliberaţi, indiferent de starea lor de sănătate.

”Trebuie să rămână în închisoare şi în izolare”, a declarat miercuri Maria Falcone publicaţiei la Repubblica.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri