Australia va permite redeschiderea micilor cafenele şi restaurante în prima dintre cele trei etape prevăzute în planul de redresare a economiei paralizată de pandemia de COVID-19. Guvernele regionale ale celor opt state şi teritorii care formează această ţară au fost însărcinate cu anunţarea calendarului fazelor prevăzute.

Relaxarea vine pe fondul scăderii considerabile a numărului de noi contagieri. Joi au fost anunţate 22 de cazuri, astfel încât Guvernul vrea să facă pasul spre normalizare, potrivit Agerpres.

"Prima etapă ne va permite o mai mare conexiune cu familia şi prietenii noştri. Va veni apoi rândul copiilor să revină în clase şi la locurile de joacă din comunităţile lor", a spus premierul australian, Scott Morrison, la anunţarea de la Canberra a foii de parcurs a relaxării restricţiilor.

Cafenelele vor primi în prima fază un grup limitat de clienţi şi vor trebui să respecte regulile de distanţare fizică. Vor fi de asemenea permise adunările de până la zece persoane sau vizitele cu cinci invitaţi la domiciliu şi unele activităţi recreative, precum golful sau înotul în piscină.

Autorităţile sanitare au contabilizat 6.900 cazuri de COVID-10 şi 97 de decese, cu o incidenţă mai mare în statele New South Wales şi Victoria.

Cea de-a doua fază de relaxare, când vor fi permise adunările a până la 100 de persoane, redeschiderea saloanelor de înfrumuseţare şi a sălilor de sport, va depinde de progresele realizate în ceea ce priveşte limitarea răspândirii virusului, au avertizat autorităţile.

Sursa foto: kovop58 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri