Aproximativ 1,1 milioane de elevi din Austria vor reveni progresiv la cursuri începând cu data de 4 mai, într-un cadru amenajat pentru a preveni noi infectări cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat vineri guvernul austriac, transmit agenţiile de presă France Presse, Reuters şi APP.

În contextul propagării epidemiei de COVID-19 în această ţară central-europeană cu 8,9 milioane de locuitori, instituţiile de învăţământ au fost închise la jumătatea lunii martie, conform Agerpres.ro.

Dacă numărul contaminărilor nu reîncepe să crească până la 4 mai, atunci 100.000 de elevi aflaţi în ani terminali vor fi primii care se întorc la cursuri la data respectivă pentru a-şi pregăti examenele.

Ulterior, 700.000 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani se vor întoarce la cursuri pe 15 mai. În fine, aproximativ 300.000 de elevi cu vârste peste 14 ani şi care nu sunt în ani terminali vor trebui să aştepte până la 29 mai pentru a-şi relua cursurile.

''Dacă totul merge bine şi numărul infecţiilor nu creşte şi mai mult..., dacă experienţele Danemarcei şi Norvegiei, care au decis să deschidă şcolile timpuriu, sunt bune, atunci va avea loc a doua fază a deschiderii şcolilor. Este esenţial pentru tipurile de şcoli pentru cei între 6 şi 14 ani'', a explicat ministrul austriac al educaţiei Heinz Fassmann.

Redeschiderea școlilor: cum vor fi împărție clasele

Clasele vor fi împărţite în două, pentru a asigura distanţarea socială necesară: un prim grup va învăţa de luni până miercuri, iar al doilea în zilele de joi şi vineri.

Acest calendar va fi inversat în fiecare săptămână pentru ca fiecare elev să dispună de aceeaşi durată de învăţământ.

Masca va fi obligatorie pentru elevii cu vârste de peste 10 ani în instituţiile de învăţământ, în afara sălilor de curs.

Danemarca şi-a relaxat restricţiile săptămâna trecută, prin redeschiderea şcolilor şi a creşelor. Totuşi, mulţi părinţi se tem că măsura este prematură şi că se creează astfel condiţii propice pentru propagarea noului coronavirus.

Austria a redeschis unele activităţi comerciale neesenţiale. Saloanele şi magazinele mai mari vor primi din nou clienţi de la 1 mai, iar restaurantele, barurile, cafenelele, bibliotecile, muzeele şi bisericile se vor redeschise începând cu 15 mai.

Aproape 12.000 dintre cele 15.011 de persoane contaminate cu SARS-CoV-2 în Austria au fost oficial declarate vindecate. COVID-19 a cauzat 530 de decese în această ţară.

Sursa foto: BlurryMe / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri