Coronavirus | Milano este ''o bombă'', avertizează un virusolog italian

Situaţia din Milano, capitala economică a Italiei, seamănă cu "o bombă" ca urmare a numărului mare de persoane infectate care circulă, cu riscul de a provoca un nou val de contagieri, a apreciat un virusolog italian.

"Situaţia din Milano este ca o bombă, pentru că există multe persoane care s-au îmbolnăvit, dar au rămas în casă" şi nu au putut fi testate, a explicat profesorul Massimo Galli, şeful departamentului de boli infecţioase al spitalului milanez Sacco, într-un interviu publicat de ziarul La Repubblica, potrivit Agerpres.

"Avem un număr foarte mare de persoane infectate care reîncep să circule", a precizat el, evocând reluarea graduală a activităţilor industriale şi comerciale şi ridicarea progresivă a izolării începută la 4 mai în Italia.

El a avertizat totodată asupra riscului reinstaurării măsurilor de izolare dacă numărul persoanelor infectate începe din nou să crească. "Redeschiderea poate prezenta de facto unele probleme. Regiunea noastră (Lombardia) riscă să reintre în izolare, la fel ca şi unele regiuni din Piemonte sau Emilia-Romagna", a avertizat virusologul italian.

Lombardia şi capitala sa, Milano, sunt zonele cele mai afectate de epidemia de COVID-19, cu aproape 15.000 de decese şi 80.000 de cazuri. Italia, în ansamblul său, a contabilizat aproape 30.000 de decese şi peste 215.000 cazuri de contagiere cu noul coronavirus.

Citeste si:
Reduceri semnificative la zborurile Wizz Air. Bilete la doar 10 euro
Reduceri semnificative la...

Fotografii cu numeroase persoane dintre care multe nu purtau mască, plimbându-se joi pe străzile din Milano şi luând o gustare în aer liber, au apărut a doua zi pe prima pagină a ziarelor din Italia.

Sursa foto: alecamera90 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Germania vrea să pună capăt comerţului cu carne ieftină
Setari Cookie-uri