Creșterea numărului de persoane infectate cu coronavirus în Italia a indus o stare de panică in rândul multor locuitori, indiferent că se află sau nu în zonele în care au fost înregistrate cazuri. Aceștia au luat cu asalt supermarketurile, lăsând rafturile goale în urma lor.

Imaginile prezentate mai jos sunt dintr-un supermarket aflat in orașul Terni, regiunea Umbria, care se află la sute de kilometri distanță de zonele în care a fost localizat focarul de infecție.


Noul coronavirus a infectat cel puţin 231 de persoane în această ţară, printre care au fost raportate şi 7 decese, în rândul unor persoane în vârstă sau prezentând diferite afecţiuni.

Autorităţile italiene au informat la ora publicării acestei știri despre primul caz de coronavirus înregistrat în sudul ţării, la o femeie originară din Bergamo, la nord-vest de Milano, care se afla în vacanţă la Palermo (Sicilia), relatează EFE.

Preşedintele regiunii Sicilia, Nello Musumeci, a confirmat într-un comunicat că femeia a ajuns la Palermo "înainte de starea de urgenţă (pentru coronavirus) decretată în Lombardia".

Femeia se afla în Sicilia cu un grup de prietene când a prezentat simptome similare cu cele ale noului coronavirus.Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că România are centre de carantină în toată ţara, cu o capacitate de 3.559 de locuri. Costache a transmis că oamenii nu trebuie să intre în panică şi că nu e nevoie să îşi facă stocuri de alimente, după ce a primit asigurări din partea reprezentanţilor supermarketurilor din România că nu există niciun fel de problemă în ceea ce priveşte stocurile.

Citeste si:
Tătaru: Urmează două săptămâni grele,în registrul celor 12.000 de...
Nelu Tătaru: Urmează două...

sursa foto: Facebook.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Circa 80.000-90.000 de persoane e posibil să plece la muncă în străinătate
Setari Cookie-uri