Ministrul Sănătății, Victor Costache, discuții cu șefii hipermarketurilor: Avem stocuri de mâncare pentru o perioadă bună de timp

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, într-un interviu pentru Digi24, că România are centre de carantină în toată ţara, cu o capacitate de 3.559 de locuri. Costache a transmis că oamenii nu trebuie să intre în panică şi că nu e nevoie să îşi facă stocuri de alimente, după ce a primit asigurări din partea reprezentanţilor supermarketurilor din România că nu există niciun fel de problemă în ceea ce priveşte stocurile.

Ministrul Sănătății a precizat că în centrele de carantină vor merge călătorii care vin din zone de maxim risc, adică din provincia Hubei, de pe nava de croazieră, precum şi cei din cele 11 localităţi cu un număr mare de pacienţi cu coronavirus din Italia.

„Pentru cei care sunt în spaţiile de carantină vor rămâne 14 zile în spaţiile de carantină, se va face o probă, un real time PCR la intrarea în carantină şi, de asemeni, după 14 zile, la ieşirea din carantină se fac încă două probe la 24 de ore una de alta.”, a adăugat Costache.

În țară sunt pregătite peste 90 de locuri în secţiile de terapie intensivă a spitalelor de boli infecţioase, potrivit ministrului.

„Vreau să asigur populaţia din România, de asemeni, că anunţ în premieră, mâine avem o întâlnire cu reprezentanţii supermarketurilor, tot ce înseamnă Carrefour, Auchan, Kaufland ce mai avem în România. Deja am avut, telefonic, un prim contact, şi m-au asigurat că la nivel naţional, asta este vestea bună, avem stocuri pentru o perioadă bună de timp. În niciun caz nu trebuie să ne facem grijă, trebuie să evităm a induce o panică în rândul populaţiei şi trebuie să lăsăm autorităţile să lucreze cum au lucrat şi până acum.”, a declarat Costache.

Citeste si:
BREAKING: Costache a DEMISIONAT din funcția de Ministru al Sănătății
BREAKING: Victor Costache a...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri