Ministrul Sănătății, Victor Costache: La 4.000 de cazuri de coronavirus, cele ușoare vor fi tratate acasă

În situația în care România va ajunge la 4.000 de cazuri de Coronavirus, atât cât poate tratat sistemul medical, cazurile mai ușoare vor fi tratate la domiciliu, a anunțat ministrul Sănătății, Victor Costache, într-un interviu pentru Digi24.

„Putem trata în spitale peste 4.000 de pacienți. Peste 4.000 de cazuri, formele mai ușoare vor fi tratate acasă. Prioritar este să fim cu un pas înaintea bolii”, a declarat Victor Costache.

Ministrul Sănătății speră ca de săptămâna viitoare, România să aibă încă o mie de ventilatoare. Săpămâna viitoare se va pune un la dispoziție tel verde digital, bazat pe inteligență artificială, care va răspunde întrebărilor din online.

Întrebat când se așteaptă să fie numărul maxim de cazuri, ministrul a declarat că răspunsul va veni în circa zece zile.

„Cred că vom putea răspunde cam într-o săptămână, 10 zile la această întrebare. Este foarte important să analizăm evoluţia în zilele care urmează, ca să facem o predicţie în acest sens. Sunt măsuri pre-spital, toate aceste măsuri de limitare socială, pentru a reduce numărul de îmbolnăviri şi, în paralel, întărim spitalele pentru a creşte capacitatea de primiri pentru pacienţii cu COVID-19”, a spus Costache.

Citeste si:
Gucci donează 500.000 de dolari pentru distribuirea de vaccinuri...
Gucci donează 500.000 de...

În prezent funcționează 16 laboratoare pentru depistarea COVID-19, comparativ cu unul singur, de la spitalul Matei Balș din București, care era pregătit în luna ianuarie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri