BBC: De ce oamenii trag la alcool în perioada de izolare

În timp ce autoritățile îndeamnă cetăţenii să stea cât mai mult în case pentru a evita răspândirea Covid-19 şi în condiţiile în care restricţiile şi măsurile de izolare pot dura luni de zile, oamenii caută tot felul de metode de adaptare la acest nou tip de "normalitate". O astfel de metodă o reprezintă consumul de alcool care, conform unei analize BBC, a crescut semnificativ în ultima perioadă.

În Marea Britanie, vânzările de alcool au crescut în luna martie cu 22%, iar în SUA cu 55%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, multe persoane, pentru a umple golul lăsat de momentele de socializare la cârciumă, de dinainte de pandemie, socializează acum în spaţiul online, unde "ciocnesc" virtual pahare de alcool în faţa monitoarelor.

Dincolo de voia bună asociată cu consumul de alcool, psihologii arată că există şi un motiv mai sumbru care-i determină pe oameni să se simtă mai atraşi de băutură în această perioadă. O perioadă caracterizată de multă anxietate şi cu multe necunoscute referitoare la momentul în care vom reuşi să punem capăt acestei crize.

Citeste articolul integral pe Digi24.

Citeste si:
Lămuriri de la OMS: usturoiul și alcoolul nu pot preveni infectarea...
Lămuriri de la OMS: usturoiul...
Sursa foto: Axel Bueckert / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Maghiarii de la MVM vor să facă achiziții în Balcani și România
Setari Cookie-uri