În timp ce autoritățile îndeamnă cetăţenii să stea cât mai mult în case pentru a evita răspândirea Covid-19 şi în condiţiile în care restricţiile şi măsurile de izolare pot dura luni de zile, oamenii caută tot felul de metode de adaptare la acest nou tip de "normalitate". O astfel de metodă o reprezintă consumul de alcool care, conform unei analize BBC, a crescut semnificativ în ultima perioadă.

În Marea Britanie, vânzările de alcool au crescut în luna martie cu 22%, iar în SUA cu 55%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, multe persoane, pentru a umple golul lăsat de momentele de socializare la cârciumă, de dinainte de pandemie, socializează acum în spaţiul online, unde "ciocnesc" virtual pahare de alcool în faţa monitoarelor.

Dincolo de voia bună asociată cu consumul de alcool, psihologii arată că există şi un motiv mai sumbru care-i determină pe oameni să se simtă mai atraşi de băutură în această perioadă. O perioadă caracterizată de multă anxietate şi cu multe necunoscute referitoare la momentul în care vom reuşi să punem capăt acestei crize.

Citeste articolul integral pe Digi24.

Sursa foto: Axel Bueckert / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri