Curba noilor infectări şi a deceselor s-a aplatizat constant în ultimele două săptămâni în Europa, mai ales în principalele sale focare, Italia şi Spania. Sistemele sanitare au început să îşi revină în condiţiile în care nu mai sunt copleşite de numărul mare de pacienţi, iar dacă temutul nou val nu va veni, atunci pandemia ar putea stagna complet în decurs de o lună.

În aceste ţări, dar şi în Franţa, creşterea este de 0,2% în medie, în timp ce în Germania este de 0,3%. Doar Belgia şi Regatul Unit, au rămas cu o creştere semnificativă, de 0,6%, respectiv 1,2%.

Deşi numărul real de cazuri este, cel mai probabil, mult mai ridicat decât bilanţul oficial, având în vedere că niciun stat de pe planetă nu poate să îşi testeze sitematic întreaga populaţie, nu există motive care să sugereze că tendinţa ar fi diferită în ceea ce priveşte populaţia totală a ţărilor.

Epidemiologii nu pot să răspundă clar, în acest moment, la întrebarea „De ce încetineşte pandemia?” Este posibil ca dinamica COVID-19 să fi fost puternic petrubată de măsurile de restricţie şi carantină adoptată în majoritatea ţărilor lumii la jumătatea lunii martie, moment în care numărul de noi infecţii raporta zilnic era undeva în jurul cifrei de 20%.

Citeste articolul complet pe Digi24.

Citeste si:
Suedia, ţara care a ales să nu blocheze economia, anunță o creştere...
Suedia, ţara care a ales să...

Un număr de 196 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se astfel la un total de 17.387 de îmbolnăviri, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.356 au fost declarate vindecate şi externate. La terapie intensivă sunt internaţi 198 de pacienţi

Sursa foto: TakSato / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ce spune Nelu Tătaru despre testarea COVID-19 la nivel naţional
Setari Cookie-uri