Toate aeroporturile italiene se vor putea redeschide începând cu 3 iunie, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurilor, Paola De Micheli.

"Va fi posibilă redeschiderea tuturor aeroporturilor începând cu 3 iunie, când vor fi din nou permise transferurile interregionale şi internaţionale", a explicat Paola De Micheli în faţa deputaţilor, în timp ce peninsula iese treptat din cele două luni de izolare impuse pentru a opri epidemia de coronavirus.

Italia, 161 de noi decese cauzate de Covid-19

Italia a înregistrat astăzi 161 de noi decese de COVID-19, în scădere cu unul faţă de ziua precedentă, a anunţat Agenţia pentru protecţie civilă, în timp ce numărul zilnic de cazuri confirmate a fost de 665, faţă de 813 marţi. Bilanţul deceselor de la izbucnirea epidemiei a crescut la 32.330, a anunţat agenţia, al treilea cel mai mare din lume după cele din SUA şi Marea Britanie.

Numărul total de cazuri confirmate este acum de 227.364, al şaselea cel mai mare din lume după cele din SUA, Rusia, Spania, Marea Britanie şi Brazilia. Pe de altă parte, numărul persoanelor bolnave în prezent de COVID-19 a scăzut la 62.752, de la 65.129 în ziua precedentă.

Miercuri se mai aflau la terapie intensivă 676 de persoane, faţă de 716 marţi, menţinând o tendinţă continuă de declin. Protecţia civilă a anunţat că din cei infectaţi iniţial 132.282 au fost declaraţi vindecaţi miercuri, faţă de 129.401 cu o zi înainte.

Citeste si:
Mii de medici au ieşit în stradă în Italia pentru a cere o reformă
Mii de medici au ieşit în...

Agenţia a mai precizat că 2,038 de milioane de oameni au fost până acum testaţi pentru depistarea noului coronavirus, faţă de 2 milioane marţi, la o populaţie de 60 de milioane.

Sursa foto: Sorbis / Shutterstick

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cum a preluat China controlul unei părți importante din Portul Constanța
Setari Cookie-uri