America de Sud este ''un nou epicentru'' al pandemiei de coronavirus, cu o situaţie deosebit de alarmantă în Brazilia, a apreciat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie Agerpres.

America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii. În multe ţări sud-americane, creşte numărul de cazuri. Preocuparea se referă la multe dintre aceste ţări, dar în mod clar cea mai afectată în acest stadiu este Brazilia,

Michael Ryan, responsabilul pentru situaţii de urgenţă al OMS,

În Brazilia, numărul deceselor provocate de coronavirus a depășit 20.000. Brazilia a înregistrat oficial până acum peste 310.000 de cazuri, dar specialiștii spun că, în lipsa testării, cifrele reale sunt probabil mult mai mari.

Țara de 210 milioane de locuitori ocupă locul trei în lume în ceea ce privește cazurile totale, după SUA și Rusia.

Numărul morților - al șaselea cel mai mare din lume - s-a dublat în doar 11 zile, potrivit datelor ministerului.

Săptămâna aceasta, Brazilia a autorizat utilizarea clorochinei pentru a trata chiar şi cazurile uşoare de COVID-19.

Medicamentele pentru malarie clorochină şi hidroxiclorochină au fost folosite până acum doar pentru pacienţii cu COVID-19 cu simptome grave, dar acum Ministerul Sănătăţii a autorizat utilizarea lor şi pentru simptome uşoare, potrivit G1.

Peru, a doua ţară cea mai afectată din America Latină de pandemia de COVID-19, va prelungi izolarea obligatorie în toată ţara până la 30 iunie, a anunţat vineri preşedintele Martin Vizcarra.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri