Coronavirus la nivel global: Un milion de infectări în doar patru zile

Bilanțul celor infectați cu noul coronavirus la nivel global a depășit 17 milioane, conform datelor worldometers.info, scrie Digi24.

Este vorba de o nouă micșorare a perioadei de timp în care apare un nou milion de cazuri – de patru zile. Anterior, un milion de cazuri noi se adăuga la fiecare cinci zile. Pe lângă cele peste 17 milioane de infectați, bilanțul însumează 666.294 de morți.

În ultimele zile, America de Sud a devenit cea mai afectată regiune, depășind America de Nord. Americile sunt, în acest moment, epicentrul pandemiei, SUA și Brazilia fiind cele două cele mai afectate țări. Pe locul 3 se află India, care a început să adune zilnic în jur de 40.000-50.000 de noi cazuri.

România se află pe locul 44 în lume la numărul de noi cazuri de infectare, ocupând poziția 33 la numărul de decese. Ieri, România s-a aflat în a opta zi cu peste 1.000 de infectări raportate. În acest sens, autoritățile au anunțat noi măsuri restrictive de la 1 august, printre care purtarea măștii de protecție în aer liber, în spațiile aglomerate, unde nu este posibilă distanțarea.

Până acum, județele Argeș, Dâmbovița, Brașov, Vâlcea și Galați au adoptat măsura purtării măștii în aer liber, înainte de hotărârea autorităților.

Citeste si:
Coronavirusul îngroapă treptat pașapoartele de hârtie
Coronavirusul îngroapă...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri