Coronavirus | Franța rămâne reticentă în fața călătoriilor în afara granițelor. Autoritățile recomandă turismul intern

Guvernul francez nu doreşte ca cetăţenii săi să călătorească în străinătate în această vară şi recomandă ca aceştia să îşi petreacă vacanţele în Franţa, a afirmat ministrul tranziţiei ecologice şi solidare Elisabeth Borne.

La începutul lunii mai, preşedintele Emmanuel Macron a declarat că este puţin probabil ca francezii să poată efectua călătorii importante în străinătate în această vară şi chiar şi călătoriile în Europa ar putea fi limitate pentru a reduce riscul reapariţiei epidemiei COVID-19, scrie Agerpres.

Într-un interviu acordat postului de radio France Inter, Elisabeth Borne a anunţat că în cursul acestei săptămâni guvernul va decide asupra posibilităţii de a relaxa regulile privitoare la călătoriile în plan intern, limitate în prezent pe o rază de cel mult 100 km faţă de propria locuinţă.

Citește și: Spania va primi turiștii străini începând din luna iulie

Ministrul tranziţiei ecologice şi solidare a afirmat că parcurile din Paris vor continua să rămână închise deocamdată, întrucât capitala Franţei se află încă în "zonă roşie" pe harta răspândirii noului coronavirus.

Citeste si:
Opt muncitori români dintr-o fermă franceză, infectați cu Covid-19
Ministerul de Externe: Opt...

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut în mod repetat guvernului să redeschidă parcurile, întrucât parizienii, care locuiesc în general în apartamente fără grădini, au tendinţa de a se întâlni în jurul parcurilor închise, unde este dificil ca regulile de distanţare socială să fie respectate.

Vezi și: TUI vrea să reia zborurile către principalele destinaţii de vacanţă din Europa până la finalul lunii iunie

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Bolt lansează un serviciu de transport cu biciclete electrice
Setari Cookie-uri