Coronavirus | Boris Johnson a anunțat intenția de a redeschide parțial școlile de la 1 iunie

Premierul Boris Johnson şi-a confirmat planul de relaxare treptată ce vizează redeschiderea parţială a şcolilor începând cu 1 iunie, după mai mult de două luni de măsuri de izolare instituite pentru a limita răspândirea epidemiei noului coronavirus.

Întoarcerea la şcoală va fi treptată şi se va face pe grupe de vârstă pentru şcolile primare. Într-o primă fază vor reveni la şcoală elevii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani şi 10 - 11 ani în Anglia, a declarat premierul Johnson în timpul unui briefing de presă consacrat măsurilor de combatere a noului coronavirus, scrie Agerpres.

Elevii de liceu vor relua cursurile mai târziu, a adăugat şeful executivului britanic, menţionând că elevii şi profesorii vor fi în contact pentru a pregăti examenele începând cu 15 iunie.

Ca în multe ţări, condiţiile impuse pentru redeschiderea şcolilor fac subiectul unor controverse şi în Marea Britanie, cea de-a doua ţară la nivel global în ceea ce priveşte numărul de decese provocate de COVID-19, cu aproape 37.000 de morţi şi cu un bilanţ de peste 41.000 de cazuri de îmbolnăviri.

Mai multe autorităţi locale exclud redeschiderea şcolilor începând cu 1 iunie în Anglia, în timp ce şcolile rămân închise în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care au competenţe să decidă la nivel local în acest domeniu.

Citeste si:
Aeroportul din Cluj reia zborurile spre Marea Britanie, Spania,...
Aeroportul „Avram Iancu" din...

Elevii români și școala online

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că şcolile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ.

"S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Nu se va întoarce elevul, studentul fizic la cursuri", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a informat că anul şcolar se va încheia pe 12 iunie.

Anunțul suprinde, în contextul în care premierul Ludovic Orban a anunțat că elevii ar putea reveni la școală după 15 mai, precizând că „Anul şcolar va fi încheiat”.

Citeste si:
Cum se pregătesc statele europene pentru redeschiderea școlilor
Redeschiderea școlilor în...

Vezi și: Cum se pregătește Ministerul Educației pentru scenariul în care școlile vor fi închise în septembrie

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Focar de infecție în Dâmbovița: peste 100 de persoane diagnosticate cu COVID-19
Setari Cookie-uri