BREAKING : Școlile rămân închise până la toamnă

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că şcolile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ.

"S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Nu se va întoarce elevul, studentul fizic la cursuri", a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

El a informat că anul şcolar se va încheia pe 12 iunie.

Anunțul suprinde, în contextul în care premierul Ludovic Orban a anunțat că elevii ar putea reveni la școală după 15 mai, precizând că „Anul şcolar va fi încheiat”.

Șeful Executivului le cerea atunci profesorilor să se mobilizeze și să intensifice predarea online, dar şi pregătirea examenelor. De asemenea, premierul declara că dacă lucrurile decurg bine, după 15 mai, elevii vor putea reveni la cursuri.

Citeste si:
Un centru comercial își amână deschiderea din cauza pandemiei de...
Un centru comercial își amână...

De asemenea, anterior, Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că data redeschiderii şcolilor va fi stabilită de Comitetul pentru situaţii de urgenţă, menţionând că redeschiderea cursurilor trebuie să fie "prudentă, controlată şi treptată", în condiţii de maximă siguranţă pentru elevi şi profesori.

Întrebată dacă ia în calcul reluarea cursurilor cu clase înjumătăţite şi cu maxim 15 elevi într-o clasă, Monica Anisie a răspuns: "Da, bineînţeles că ne gândim. (...) În videoconferinţa pe care am avut-o am prezentat fiecare măsurile la care ne gândim cu toţii".

Trebuie reținut că elevii vor da examenele de evaluare naţională şi de bacalaureat luând în considerare materia fără semestrul II al acestui an şcolar.

Citeste si:
Focar de COVID-19 la un spital din Prahova
Focar de COVID-19 la Spitalul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Educație »



Setari Cookie-uri